Lucia Bertrand

 • 218 view(s)

Over Lucia Bertrand

Welkom
Ik ben Lucia Bertrand en werk als life coach en psycho-energetisch therapeute te Holsbeek waar ik woonachtig ben en te Turnhout in groepspraktijk De Nieuwe Maan.
Als zelfstandig therapeute heb ik verschillende jaren ervaring in het werken met volwassenen, zowel individueel, koppel en groepsverband. U kunt bij mij terecht voor thema's omtrent o.a. verdriet, rouw, angst, depressie, levensvragen, burnout, boreout, stress. Ook wanneer je lijkt vast te zitten en een algemeen gevoel hebt van ontevredenheid ook al weet je niet precies waarom.
Ik vertrek steeds vanuit de hulpvraag en het volledige potentieel van de hulpvrager. Door bewustwording van ingeslepen gedragspatronen en overtuigingen kan er een nieuwe wereld opengaan. Via empathisch gesprek, opstellingsoefeningen (bijv.innervoice dialogue, transactionele analyse, werken met het innerlijke kind) creatieve expressie, meditatie, visualisatie,... kan er terug beweging, integratie, verandering en groei ontstaan in vastgelopen situaties. Het uiteindelijk doel: meer voldoening en algemeen welbevinden bij jezelf en je ruimere context.

Studie en loopbaan

Naast mij opleiding als life coach heb ik ook gezinswetenschappen gestudeerd. Daarnaast volgde ik tal van opleidingen en workshops bij o.a.Dr. Wil Wauters (IMP Mechelen), Godeliva Ulleners (Transactionele Analyse, Mechelen) en Intuïtieve ontwikkeling bij Timotheus vzw.

In de loop van mijn carrière heb ik gewerkt als kind- en gezinsbegeleider bij Kinderwerking Fabota/ vzw Buurtwerk 't lampeke te Leuven. Ik was er ook coaching verantwoordelijke voor het personeel en de stagiairs. Verder werkte ik als stagesupervisor jeugd- en gehandicaptenzorg , aan het VTI te Leuven.

Als zelfstandig life coach en therapeute heb ik verschillende jaren (sinds 2013) ervaring in het werken met volwassenen, jong-volwassenen, zowel individueel als in koppelverband. Samen met Lien Vandenbroucke (klinisch psychologe, groepspraktijk De Nieuwe Maan te Turnhout) gaf ik meerdere jaren een groeiworkshop voor vrouwen.

Aan het vormingscentrum HIVSET te Turnhout, heb ik vormingen gegeven omtrent de  thema's  zelfzorg en stresshantering.

 

Languages

Specialties

 • Burn-out
 • Depressie
 • Gesprekstherapie
 • Meditatie
 • Relatie
 • Trauma
 • Wandeltherapie

Education

 • Master practitioner Psycho Energetica  (okt, 2008 - jun, 2012)

  EPECA (European Psycho Energetic Coaching Association)

Prices/Services List

Individuele therapie sessie van 1u 50 euro

Relatietherapie sessie van 1u1570 euro