Caroline De Clercq

Praktijk voor psycho- en wandeltherapie
 • 9 view(s)

Over Caroline De Clercq

Soms gebeurt er iets in je leven, een markering die vanaf dat moment een “voor” en een “na” met zich meedraagt…Wanneer het leven je op een of andere manier onderuit haalt, wil praktijk Ergens Onderweg er voor je zijn om je weer op weg te helpen. In de praktijk wil ik een plaats creëren waar je mag zijn wie je bent en dit met alle bagage die je meedraagt. Er wordt tijd en ruimte gemaakt om je verhaal te doen en te ont-moet-en.
Als jij dit wenst, kunnen we samen op pad gaan, op zoek naar wat voor jou een gelukkig leven is en wat je hiervoor kan doen om dit te bereiken.

Voor wie?
Praktijk Ergens Onderweg richt zich naar adolescenten en volwassen. We spreken af in mijn eigen therapieruimte of we trekken samen de natuur in.

Je kan terecht bij Ergens Onderweg

• Wanneer je een verlies hebt geleden… Verlies op zich is een zeer ruim begrip. Het kan gaan om afscheid nemen van een dierbaar iemand, maar ook over andere gebeurtenissen waardoor je leven nooit meer hetzelfde wordt als voorheen. Er is een voor en een na. Voorbeelden kunnen zijn een ontslag, een beperking na een ongeval, breken met een partner of vriend(in), een burnout… Deze zichtbare gebeurtenissen brengen ook heel wat onzichtbaar verlies met zich mee dat ervoor kan zorgen dat je je ontredderd voelt en niet weet hoe het nu allemaal verder kan…
• Wanneer je voelt dat je geleefd wordt, wanneer stress het van je overneemt en je het contact met jezelf verloren bent… Je hebt geen idee meer van wat je kan doen om niet in die steeds terugkerende patronen te vervallen of wat je nodig hebt om in je kracht te blijven staan.
• Wanneer je jouw leven anders wil aanpakken en de wens voelt om te groeien…

Hoe?
Ergens Onderweg werkt vanuit een integratieve visie. Bij integratieve therapie wordt er gewerkt vanuit een model/kader dat alle therapeutische stromingen met elkaar verbindt. Op die manier wordt er gekeken naar jouw klacht vanuit een breed spectrum (holistische visie) en wordt er gewerkt met methodieken die aansluiten bij jouw persoonlijkheid.

De natuur heeft een belangrijke plaats in praktijk Ergens Onderweg. De natuur doet vertragen en werkt helend. Wanneer het kan en indien je ervoor op staat, gaan we de natuur in. Je ganse systeem wordt letterlijk in beweging gezet en je maakt contact met wat onbewust leeft. Wandelsessies zijn bijzonder aangewezen bij burn-out en/of depressieve gevoelens, maar kunnen bij zowat alle klachten ingezet worden. Op 5 minuten wandelen van de praktijk zitten we midden in de natuur. Berlare heeft vele troeven op dit vlak. Dichtbij is er een park, bos, zijn er open vlaktes, verschillende natuurgebieden en het mooie donkmeer.

Languages

Specialties

 • Burn-out
 • Depressie
 • Gesprekstherapie
 • Trauma
 • Wandeltherapie

Experience

 • diverse functies (consulent hulpverlener, indicatiesteller, teamverantwoordelijke  (jan, 2004 - jun, 2020)

  Agentschap Jongerenwelzijn

 • gezinsplancoach (1Gezin1Plan)  (jan, 2018 - Current)

  CAW

  *hulpverleners coachen in het kracht- en netwerkgericht werken met gezinnen *organiseren van netwerktafels

Education

 • integratief psychotherapeut  (sep, 2016 - Current)

  AIHP

 • Bachelor orthopedagogie  (jan, 1998 - jun, 2020)

  HoGent

Prices/Services List

sessie psycho- en/of wandeltherapie 1uur50 euro