Hoe blijf ik in een positieve succes loop

Hoe blijf ik in een positieve succes loop

Hoe blijf ik in een positieve succes loop

Wat maakt dat succesvolle mensen succes na succes blijven bereiken? En dat ongelukkige mensen ongelukkiger worden? Wat is de energie die achter dit patroon zit?

In dit artikel kijken we hoe we momentum kunnen behouden en in een positieve cyclus brengen.


De kracht van momentum


Een object in beweging, blijft in beweging. Hetzelfde geldt voor jezelf. Als je beweegt, blijf je vooruitgaan en kleine successen boeken. Maar als je vast zit en stil staan, dan vergt het veel meer energie om terug op gang te komen.

Succes draait voor een groot deel op die momentum.

In veel gevallen is het je geloof in jezelf en je attitude dat die energie in beweging houdt. Hoe meer succes je hebt, hoe meer je erin zal geloven dat je nog succes zal behalen.

Doordat je zeker bent van jezelf ga je je meer zelfzeker voelen en dat ook uitstralen. Je zal meer risico’s durven nemen, die dan nog meer resultaat opleveren.

Deze cyclus begint bij het vieren van kleine succes te vieren, te appreciëren.

Wat naar beneden gaat, blijft naar beneden gaan


Omgekeerde is het ook zo dat als het slecht gaat, dat het ook slechter en slechter wordt. Je gaat vastzitten en begint het vertrouwen te verliezen. Als de teleurstellingen zich opstapelen, begint je doel na een tijd onhaalbaar te worden.

Om uit die cyclus te gaan is het niet enkel van belang om positief te denken of in jezelf te geloven. Het is jezelf terug rechttrekken en acties plannen om de resultaten te behalen die je voor ogen hebt.

Het is in beweging komen met je geheel. Je kan je perspectief en gevoelens door bewustwording en fysieke beweging positief beïnvloeden. Je lichaam en geest hebben invloed op elkaar. Door het éné te leren beheersen, leer je ook de andere controleren. Je lichaam, ademhaling, gedachten en gevoelens kunnen inzetten om in een kalme, heldere en gerichte manier te werk te kunnen gaan.

Door dit alles samen te brengen kan je een positieve cyclus starten, en daarin blijven gaan.


De positieve cyclus bestaat uit 4 stappen die zich steeds herhalen:


STAP 1: VIER ELK KLEIN SUCCES


Hoe klein het ook is, je bent alweer een stap verder in de goede richting. Wordt bewust van elke positieve evolutie die je doormaakt en dat zal de energie op gang brengen om verder te gaan.

STAP 2: STOP MET DENKEN DAT HET NIET MOGELIJK IS


Iedereen heeft eindeloos potentieel. We maken onszelf wijs dat we iets kunnen of dat het niet mogelijk is. Begin met het accepteren dat je doelstelling wél haalbaar is.

STAP 3: LEER HET TRAJECT VAN EVOLUTIE BEGRIJPEN


Wanneer je aan iets nieuws begint, besef dat je je altijd ergens in de leercurve bevindt. Je gaat geen expert worden na één week. Je kan maximaal groeien op korte tijd met geconcentreerde aandacht op een onderwerp. Maar op een gegeven moment kom je op een plateau. Daar bots je op een drempel waar het moeilijker wordt om te blijven groeien.

Na een tijd ga je steeds meer energie nodig hebben om jezelf te blijven verbeteren. Je moet meer moeite doen voor minder evolutie.

In deze periode wordt het belangrijk om een te structureren en acties op te stellen die je gaat laten doorbreken door je plafond. Dan krijg je weer die high van nieuwe hoogtes te bereiken.

STAP 4: KIJK VAN OP AFSTAND EN EVALUEER


Na een langere periode met iets bezig te zijn, verlies je het belang van wat bepaalde resultaten eigenlijk betekenen. Dan moet je even een stap achteruit nemen, om terug te kijken waar je het allemaal voor deed. Misschien duwen sommige acties je in de verkeerde richting en ben je de focus even kwijt.

De conclusie


Het belangrijkste aan deze cyclus van positief succes is dat je niet stopt wanneer het moeilijk wordt. Nét dan ben je het meest vatbaar om stil te vallen. Maar nét dan moet je ook blijven gaan. Blijf continu op zoek gaan naar nieuwe manier om jezelf op gang te blijven houden.

Onthoud dat je de belangrijkste factor zelf in de handt hebt. Je eigen vindingrijkheid is je ultieme hulpbron. Leer om een mindset te creëren van problemen als uitdagingen te zien en daar de beste oplossing voor te vinden.

Author Avatar

Over auteur

Met Beter Gezond willen we gezondheidszorg eenvoudiger toegankelijk maken voor hulpbehoevenden. Heb je een artikel die je graag wil delen op onze website? Stuur een mail naar gaetan@betergezond.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cijfer*